Borde & Stole

Borde og stole


Lej det hos Festmesteren

Borde

Bordopstilling

Der er forskel på, hvordan bordene bør placeres i festlokalet/stuen. Til anledninger, hvor gæsterne kommer, og ikke mindst forlader selskabet, på forskellige tidspunkter bør bordene ikke stå på samme måde, som ved en festmiddag.


Bordopstilling ved morgenkaffe eller reception

Til de lidt mere uformelle arrangementer er det mest praktisk, at bordene står så hver enkelt kan komme og gå uden at andre behøver at rejse sig – om muligt er det også godt ud fra en langvæg. Der bør være mindst 55 cm fra væg til første bordkant og mindst 125 cm fra kant til kant mellem parallelle borde. Til kaffebord kan man nøjes med 50 cm bordplads til hver kuvert, mens der til receptioner, hvor der bruges kniv og gaffel, bør være mindst 55 cm til hver gæst.

 

Bordopstilling ved festlig middag eller frokost

Her skal bordet gerne være et samlet hele, og festens hædersgæst anbringes, så denne kan have øjenkontakt med alle gæsterne. Der bør aldrig være mindre end 60 cm bordplads til hver gæst – gerne mere. Fra bordkant til væg bør der være mindst 75 cm, og skal der serveres for gæsterne, er det nødvendigt med 100 cm. Ved et hesteskoformet festbord bør der i åbningen være mindst 150 cm for at serveringen kan nå helt op mellem de to rækker gæster.


Volder bordopstillingen problemer?

Så spørg os. Vi har borde i mange forskellige former og størrelser, som næsten kan skræddersys til ethvert lokale. Tegn din stue op med mål og fast inventar, og kom ind i vores forretning, så skal vi gerne give dig forslag til bordopstillingen. Vi øser gerne ud af vores erfaring – og det er ganske gratis.


OBS – OBS – OBS

I forbindelse med forsamlinger over 150 personer stiller myndighederne særlige krav. Fra bordkant til bordkant skal der være minimum 200 cm. Maksimalt 24 personer på hver bordside og krav om flugtarealer. Men spørg – vi oplyser gerne om kravene.


Antal personer pr. bord

Runde borde på ø 120 cm er til 6 personer.

Runde borde med ø 150 cm er til 8 personer.

Hvis pladsen er lidt i underkanten, kan I sikkert være der alligevel, men I må så gå lidt på kompromis med de anbefalede mål.

Der skal dog altid være mindst 50 cm og gerne 60 cm i bredden pr. person.

 Stole

Der er forskel på, hvilken stol man bør vælge til sit arrangement.

Det i forhold til smag, stil og ikke mindst siddekomfort. Alle vore stole kan bruges, når der kun er 50 cm bordplads pr person. Siddekomforten er god på alle vore stole, men dog forskelligt, alt efter, hvor lang tid gæsten skal sidde på stolen.


Til formelle anledninger, hvor gæsterne tilbringer mange timer på stolen, skal siddekomforten være optimal. Et godt bud på en super god stol med optimal siddekomfort over lang tid er vores Luxstol, med en bredde på 48 cm.


Vi har også den smukke Banquetstol, som er til den flotte, elegante opdækning, hvor siddekomforten ligeledes er god, men over lang tid kan være en smule hård. Banquestolen er den smalleste stol på 44 cm i bredden.


Så har vi også Cafestolen, der med 46 cm i bredden, har en rund og udemærket siddekomfort. Den bruges mest udendørs, eller til mere uformelle arrangementer, hvor gæsterne ikke nødvendigvis sidder ned hele tiden. Til telte uden gulv, er cafestolen at foretrække, på grund af stolebenenes skridsikre bredde. 


Du er velkommen til at komme ind i forretningen og prøvesidde stolene, før du beslutter dig for, hvilken stol er bedst til dit arrangement.