Konfirmation 2023
IMG-8528
IMG-8520
IMG-8525___serialized1

Find inspiration til din konfirmation lige her. 


Rammerne for festen.

Har du valgt at holde din konfirmation hjemme, er der rigtige gode muligheder for at sætte dit helt eget og personlige præg på festen. Der er mange beslutninger der skal træffes, derfor har vi prøvet at hjælpe dig godt på vej med lidt tips

og inspiration. 

Skal din fest være plastik eller fantastisk?

Oplevelsen ved at spise og drikke af plastik og pap er ikke særlig stor. Det er heller ikke spor miljøvenligt og samtidig er det en dyr fornøjelse at anskaffe. Giv i stedet dine gæster en komplet oplevelse, når de skal nyde den lækre mad du har valgt til dagen ved at leje glas, bestik og service.

Når du lejer hos os, kommer der præcis det antal som du behøver. Opvasken slipper I også for og det skal blot leveres retur eller I kan booke os til at levere og hente det igen efter din fest.


Service til buffet eller tre-retters

Uanset om du har valgt at maden skal serveres som en tre-retters menu eller på en buffet, skal der bruges glas, bestik og service til dine gæster.


Tre-retters

Ved tre-rettes er der en forret som kræver en tallerken for sig, en hovedret og en dessert. Et sæt bestik til forretten, et sæt til hovedret og et sæt til dessert. 


Opbygning af buffet 

Buffet er helt perfekt til fest, når der ikke er serveringspersonale. Samtidig har du mulighed for at mixe mange forskellige retter og dine gæster kan vælge lige det som de har lyst til fra buffeten.

Selvom det hedder buffet, kan det selvfølgelig også være opdelt i forret, hovedret og dessert. Overvej derfor om du skal vælge at have en mindre tallerken som bruges til forret og desserten, samt et ekstra sæt bestik. 


Placer buffetbordene så gæsterne kan bevæge sig hele vejen rundt. Det giver mulighed for at få mange gæster igennem på kortere tid, I undgår kø og lang ventetid og gæsterne kan sidde sammen og nyde middagen. 


Del din buffet op i stationer. Start med at stille tallerkner og slut med bestik. 

Sørg for at have varmeplader eller nogle Chafing Dish opstillet og klar til brug, så der er mulighed for at holde maden varm. Begge dele kan du leje hos Festmesteren. 

Sæt evt nogle tomme kasser under dugen og lav på den måde din opstilling i flere niveauer. 


Kaffebord

Derudover er der måske også planlagt en lille kage eller noget andet lækkert til kaffen, her kan det være en god ide med en kagetallerken, kagegaffel, kaffekop og teske. Hvis de voksne gæster skal have tilbudt en likør til kaffen, er det en god ide leje likørglas. 


Bordækning

Er du i tvivl om hvordan bordet skal dækkes? Vi har lidt tips og trick til dig her

Når bordet skal pyntes, findes der uendelig meget inspiration på sider som Pinteret og instagram. Vi har lavet et board på pinterest, hvor vi har samlet ideer vi meget gerne vil dele med dig. Du finder boardet ved at klikke her. 


DIY eller købe?

På nettet kan du finde uendelig mange ideer til hvordan du kan lave dit eget pynt til festen. Det behøver ikke være dyrt at skabe et fint og flot bord. For eksempel kan et bordkort laves nemt og enkelt, ved blot at samle nogle smukke sten, blade eller andet der kan skrives på. Det kan også være en masse søde og sjove billeder som printes ud fra din barndom, print dem ud og lav et fint bordkort med gæstens navn skrevet på. 

Hvis du ikke er til DIY, er der også et væld af muligheder for at sammensætte pynten til dit bord ved at købe det hos en af vores samarbejdspartnere. Kig eventuelt på på Kija Designs hjemmeside. De har et stort udvalg og alt kan bestilles hos os og vi sørger for at få det bestilt hjem til dig, så du kan hente eller modtage hele din ordre samlet. 


Servietfolding

Vi er ret begejstret for knudeservietten. Den er super fin og meget nem at folde. Den er især pæn ved opdækning til tre-rettes menu.

En anden fin servietfoldning, er servietten med lommen, som både kan anvendes til bestik, bordkort eller måske en lille giveaway til gæsten.